Smittet elev på vg3 Idrettsfag

Informasjon til elever og husstandsmedlemmer som ble satt i karantene 24. juni.

Vi har fått melding om en elev på vg3 Idrettsfag som har testet positivt for Covid-19. Det betyr at alle som var på skolen mandag 21. juni og som var tilstede på avslutningen på kvelden, må i karantene. Alle skal ha fått sms om dette. Husstanden til alle elevene settes også umiddelbart i karantene.

Når dere er i karantene kan dere omgås de dere bor med, men det er ikke lov til å omgås andre, heller ikke andre som er i karantene.

7 dager etter eksponering kan dere teste dere, det er mandag 28. juni. Dere bestiller time ved å logge dere på c19.no Logg dere på søndag, så får dere tildelt time på mandag.

Hvis du får symptomer som vond hals, feber, mister smak- og luktesans, må du teste deg med en gang. Men har du ikke symptomer, skal du vente med å teste deg til mandag.

Dere må ikke ta kollektivtransport opp til testsenteret som ligger på Longum i Arendal. Svaret på testen kommer etter 1 eller 2 dager. Ved negativt testresultat på testen tatt 28. juni kan elever som var nærkontakter ut av karantenen.

Selv om hele husstanden settes i karantene samtidig, så er det likevel litt forskjell på karantenene. De du bor sammen med kan få teste seg fredag 25. juni og ved negativ test kan de slippe ut av karantenen.

Dersom noen i husstanden er fullvaksinert eller har fått 1. dose for mer enn 3 uker siden, behøver ikke de å være i karantene. De som har fått en dose må likevel teste seg 25. juni.

Ganske mange blir smittet uten selv å merke det, noe som gjør at alle må være forsiktige når de har vært nærkontakt. Husk at hjemme er det viktig med avstand, men du må også tenke over alle berøringspunktene dere har, viruset kan leve en stund på glatte overflater som kaffetraktere, kopper og glass, dørhåndtak osv.

Dersom du får symptomer som hodepine, rennende nese, sår hals, tap av lukt- og smaksans etter karantenetida, så må du umiddelbart teste deg på nytt.

Har du spørsmål, kan du bare ta kontakt med skolens smittevernansvarlig, Liv Bjørnson (909 31 891) eller smitteteamet i Arendal kommune.