Tilbud om selvtesting ved nærkontakt til smittet person

Alle elever som får melding om at de har vært nærkontakt til smittet person kan ta en hurtigtest på skolen. Testen deles ut på Servicetorget.

Testen må utføres på egen hånd i tilvist rom. Dersom noen ønsker veiledning før testing må man snarest gi beskjed om det, så blir man veiledet av helsefagarbeidere.

Etter testen må alt testutstyr kastes i avfallsbøtte på testrommet.

Ved nærkontakt til smittet person får man utdelt 3 tester – de skal tas på dag 1, 3 og 5 etter at du har vært nærkontakt til en som har fått påvist smitte.

Ved negativ test
Informere Servicetorget om at testen er negativ og riktig utført. Vis gjerne avlesningsblanketten. For test på dag 3 og 5 gjøres dette vanligvis hjemme.

Ved positiv test
Dersom testen er positiv, kan du hente munnbind på Servicetorget, gå hjem fra skolen og bestille time til PCR-test på teststasjonen. Denne testen bestiller du på c19.no.

Hvis denne testen også er positiv, vil du bli fulgt opp av helsepersonell i kommunen.

Hovedregelen er at du skal gå i isolasjon hjemme og varsle alle dine nærkontakter. Hvis noen av nærkontaktene dine er elever ved skolen, kan de få utlevert test-sett på Servicetorget.