To nye smittede

Ytterligere 28 elever og en ansatt måtte ut i karantene i dag, som følge av to nye tilfeller av smitte ved skolen.

Begge elevene går på vg1, i hver sin klasse.

Det var kun den ene eleven som utløste nye karantenetilfeller. De andre var allerede i karantene/ventekarantene, som følge av tidligere smittetilfelle. Den ene smittede eleven var på skolen etter at den forrige smittede hadde fått symptomer og sendt til testing. Det betyr at karantenetiden for klassen til denne eleven blir forlenget. Elevene må nå forbli i karantene til og med torsdag 29. april og husstandsmedlemmer til elevene evt. tester negativt.

For den andre eleven og klassen, er karantene satt til og med fredag 30. april. Også deres husstandsmedlemmer må være i ventekarantene til negativ test foreligger.

Skolen er som vanlig i god dialog med smitteteamet i kommunen, men det er en svært krevende situasjon med til dels ukjente smitteveier. Skolen vurderer fortløpende om vi må justere på tiltakene også på rødt nivå, sier Liv Bjørnson, studierektor.