Rutiner ved mistanke eller påvist skabb

Vi har laget rutiner som elever skal følge dersom de mistenker eller har fått påvist skabb.

All kløe/utslett skal behandles som mistanke om skabb:

• Ved utslett/kløe må man umiddelbart ta kontakt med fastlege. Elever må holde seg hjemme fram til de har vært hos lege (bestill akuttime).
  • Fastlegen har ansvar for eventuell behandling og oppfølging av behandling, dersom utslettet ikke er skabb, må elevene vise en legeerklæring på at utslettet ikke er skabb.

Ved påvist skabb:

• Fastlegen har ansvar for behandling og oppfølging, men skolen er avhengig av dokumentasjon om dette pga. smittefaren.
  • Elever som får påvist skabb må starte behandling umiddelbart. Oftest skjer dette ved en to-delt kur.
  • Ingen kan komme på skolen før del 1 av kuren er fullført, dvs. 24 timer etter at behandlingen har startet.
  • Når del 1 er fullført kan elever komme på skolen, men skal ikke under noen omstendighet ha hudkontakt med andre.
  • Når del 2 av kuren er fullført skal dette dokumenteres av fastlegen.

Spesielt for elever på Helse- og oppvekstfag, Frisør og Idrettsfag – gjelder praksisundervisning:

• Elever kan ikke delta i praksis som medfører hudkontakt.
  • Elever kan ikke delta i praksis der man berører felles håndklær, sengetøy e.l.
  • Elever kan ikke delta i idrettsaktiviteter med mye direkte kontakt mellom utøverne.
  • Elever kan ikke ha opplæring i bedrift i YFF eller utplassering på Idrettsfag før 2. kur er gjennomført og dokumentert.

Når kuren i sin helhet er fullført, gjelder for elever på hudpleie og frisør:

• Ved behandling av kunder/medelever skal man bruke hansker i en måned etter avsluttet siste kur.

Det gis gyldig fravær i periodene man må være hjemme pga. skabb. Ved behov, vil skolen sørge for at det vil bli tilrettelagt for eventuelle vurderingssituasjoner.