Håndverk, design og produktutvikling

NYHET FRA SKOLESTART 2020.

Håndverk, design og produktutvikling passer for deg som liker å arbeide med hendene, er interessert i å forme og lage gjenstander og som er nøyaktig og utholdende.

Du lærer:

• håndverksteknikker
  • om ulike materialer
  • om bærekraftig design og produktutvikling
  • bruk av skisser og produksjonstegninger
  • håndverks- og kulturhistorie

Du kan bli:

• urmaker, gull- eller sølvsmed
  • kjole- og draktsyer, kostymesyer eller bunadtilvirker
  • møbelsnekker, treskjærer eller orgelbygger
  • keramiker, skomaker eller smed

Hvorfor velge Sam Eyde vgs?

Vi har engasjerte og dyktige lærere, som legger vekt på læringsmiljø, god kunnskap, gode holdninger og ferdigheter.

Vi tilbyr retning innen Søm og tradisjonshåndverk på vg2 og lærefaget Kjole- og drakt over 2 år i skole. (Kanskje noe justeringer i tilbud fra skoleåret 2021/22 for Vg2.)

Vi har store og flotte praksisrom, stort grovrom for ulike aktiviteter, keramikkrom, snekkerverksted og godt utstyrt sømverksted.

Vi har samarbeid med relevante bedrifter for de beste mulige praksisplasser i de ulike yrkesretninger.

Vi deltar/bidrar i aktiviteter/oppdrag utenfor skolen som TedX, UKM, KUBEN m.m.

Første året:

Klikk for stort bildeDesign og tradisjonshåndverk Jarle Jørgensen/Sam Eyde vgs

Vg1 Håndverk, design og produktutvikling

Faget handler om å framstille håndverksprodukter som ivaretar og utvikler håndverkstradisjoner i Norge og Sápmi. Gjennom idéutvikling og praktisk arbeid, bruk av materialer, verktøy og håndverksteknikker utvikler elevene håndlag og forståelse av skapende arbeidsprosesser og fagenes egenart.

Les mer på vilbli.no

Andre året:

Klikk for stort bildeKjole- og draktsyerfaget Jarle Jørgensen/Sam Eyde vgs

Vg2 Søm og tekstil

Vg2 søm og tekstilhåndverk er et skapende og fremtidsrettet fag som skal dekke samfunnets behov for framtidige håndverkere innen tekstile fagområder. Faget skal danne grunnlag for reelle utviklings- og arbeidsmuligheter innenfor tekstilhåndverk så vel som design og produktutvikling innen moderne produksjon. Gjennom forståelse for tekstilfagene som kulturbærer utvikles identiteten til det skapende mennesket og tekstilfagenes tilhørighet i et samfunn i endring.

Tredje året:

Klikk for stort bildeDrapering Sam Eyde vgs

Vg3 Kjole- og draktsyerfaget

Kjole og draktsyerfaget er et allsidig og praktisk estetisk fag som gir et bredt utvalg av muligheter innen søm av klær og klesdesign. Faget skal bidra til å utdanne allsidige håndverkere som får en bred plattform tilknyttet søm, mote, design og innkjøp. Kjole- og draktsyeren dekker samfunnets behov for håndtilvirkede klær med fokus på riktig passform, modell, farge og materialer tilpasset kundens kroppsfasong og personlige stil og behov.