Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign

Du lærer:

  • design og visuelle uttrykk
  • videreutvikling av kreative ferdigheter
  • utvikling og utførelse av ulike teknikker og uttrykk
  • om stilhistorie og trender
  • om kommunikasjon og kundebehandling

Du kan bli:

  • blomsterdekoratør
  • frisør
  • interiørkonsulent
  • utstillings- eller profileringsdesigner
  • maskør- og parykkmaker

Hvorfor velge Sam Eyde vgs?

Vi har engasjerte og dyktige lærere, som legger vekt på læringsmiljø, god kunnskap, gode holdninger og ferdigheter.

Vi tilbyr retning innen Frisør og Interiør- og utstillingsdesign på Vg2 og Interiør på Vg3. (Kanskje noe justeringer i tilbud fra skoleåret 2021/22 for Vg2.)

Vi har store og flotte praksisrom og egen frisørsalong som tar imot kunder 2 dager i uken.

Vi har samarbeid med frisørsalonger og andre relevante bedrifter for de beste mulige praksisplasser i de ulike yrkesretningene.

Vi deltar/bidrar i aktiviteter/oppdrag utenfor skolen som TedX, UKM, KUBEN m.m.

Første året:

Klikk for stort bildeFrisør Jarle Jørgensen/Sam Eyde vgs

Vg1 Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign

 På vg1 handler det om designprosesser, grunnleggende håndverksferdigheter, eksponering og kommunikasjonsformer som skal imøtekomme ønsker og behov hos kundene. Gjennom arbeid med materialer, teknikker og verktøy bidrar programfagene til å utvikle elevenes estetiske sans og håndlag.

Les mer på vilbli.no

På vg2 kan man velge å gå videre på Blomsterdekoratør, Frisør eller Interiør- og utstillingsdesign. Det er ikke bestemt hvilke vg2-fag vi vil få på Sam Eyde vgs høsten 2021.

Andre året

Klikk for stort bildeBlomsterdekoratør Sam Eyde vgs  

Vg2 Blomsterdekoratør

Blomsterdekoratørfaget handler om å lage faglige produkter med allsidig design og allsidige uttrykk til ulike anledninger og videreføre et håndverk som ofte er knyttet til ulike tradisjoner og livshendelser. 
Faget skal bidra til dybdelæring og dekke bransjens behov for dyktige og framtidsrettede fagarbeidere som er løsningsorienterte og har god gjennomføringsevne.
Det blir lagt vekt på praktisk arbeid, innovasjon og relevante arbeidsoppdrag.

Klikk for stort bildeFrisør Jarle Jørgensen/Sam Eyde vgs  

Vg2 Frisør

Frisørfaget har lange tradisjoner og skal fylle behovet for profesjonell behandling og pleie av hår, hodebunn, skjegg, vipper og bryn. Programfag i Vg2 frisør gir forståelse for og utvikling av frisørfaglig kunnskap og ferdigheter gjennom grunnleggende, praktisk opplæring. Opplæringen legger til rette for at elevene skal utfordre seg selv, tenke innovativt, løse utfordringer, utvikle kreativitet, jobbe fremtidsrettet og målrettet i samarbeid med kunder og kolleger.

 

Klikk for stort bildeInteriør og utstillingsdesign Jarle Jørgensen/Sam Eyde vgs  

Vg2 Interiør og utstillingsdesign

Faget Vg2 interiør- og utstillingsdesign innebærer å utvikle to- og tredimensjonale visuelle og funksjonelle løsninger for private, kommersielle og offentlige miljø. Faget har fokus på kunde, innovasjon og praktiske arbeidsmetoder gjennom tett kontakt med næringslivet. Estetikk, digitale verktøy, kommunikasjon, salg og kundebehandling står sentralt i møte med oppdragsgivere.

Til toppen