Restaurant- og matfag

Er du interessert i kosthold og ernæring? Liker du å tilberede og servere god mat? Da er Restaurant- og matfag noe for deg.

Klikk for stort bildeRestaurant- og matfag Jarle Jørgensen/Sam Eyde vgs

Du lærer:

  • om kosthold, næringsmidler og ernæring
  • tilberedning og servering av mat
  • behandling av råvarer, mat og drikke
  • om mattradisjoner
  • om helsefremmende livsstil og hygiene

Du kan bli:

  • kokk, institusjonskokk eller servitør
  • baker eller konditor
  • pølsemaker eller kjøttskjærer
  • slakter, butikkslakter eller sjømathandler
  • fagarbeider i sjømatproduksjon eller industriell matproduksjon

Hvorfor velge Sam Eyde vgs:

Vi har totalt 6 kjøkken, serveringslokaler eller verksteder som er spesielt tilrettelagt for Restaurant- og matfag.

Vg1- og vg2-elevene har undervisning på kjøkken 2-3 dager i uka.

Elevene deltar i mange spennende prosjekter og deltar i ulike konkurranser som NM for kokkeelever og Tinecup.

Vi driver også flere ungdomsbedrifter.

Etter vg1 kan du velge mellom 11 fag innen Restaurant- og matfag. Uansett  hvilken retning du velger, åpnes dørene for gode utdannings- og karrieremuligheter.

En stor del av opplæringen er praktisk og den får du gjennom prosjekt til fordypning og i programfagene på vg2 Kokk og servitør og vg2 baker og konditorfag.

Uansett hvilken retning du velger inne Restaurant- og matfag er det lett å få læreplass og finne seg jobb. Hvis du viser interesse, har gode holdninger, lavt fravær, bra fysikk og gode karakterer er dine sjanser svært gode for at du skal få deg en attraktiv læreplass.

Fag- og timefordeling Restaurant- og matfag

Første året:

Klikk for stort bildeRestaurant- og matfag Jarle Jørgensen/Sam Eyde vgs

Vg1 Restaurant- og matfag

Opplæringen i Restaurant- og matfag skal medvirke til å utvikle erfaring og innsikt hos den enkelte, og evne til å velge og vurdere råvarer, produkt, produksjonsmetoder og måltid.

Les mer på vilbli.no

Andre året:

Klikk for stort bildeKokk- og servitørfag Jarle Jørgensen/Sam Eyde vgs

Vg2 Kokk- og servitørfag

Programområdet for kokk- og servitørfag skal bidra til utvikling av kompetanse innen tilberedning, anretning og servering av måltider til gjester på ulike spisesteder og til brukere i ulike institusjoner.

Les mer på vilbli.no

Klikk for stort bildeVg2 Matfag Jarle Jørgensen/Sam Eyde vgs

Vg2 Matfag

Programområdet for matfag skal legge grunnlaget for yrkesutøvelse innen bearbeiding av råvarer og produksjon av mat. Programfagene skal medvirke til bred innsikt i ulike produksjonsprosesser og trening av håndverksmessige ferdigheter.

Les mer på vilbli.no

Til toppen