Sent i går kveld, fredag 9. april, fikk vi melding om flere smittede elever på Sam Eyde vgs. Det ser ut til at alle har tilknytning til smitteutbruddet i Tvedestrand.

Fra tirsdag 13. april vil vi gå tilbake til gult smittenivå på Sam Eyde vgs. Mandag 12. april vil være undervisningsfri, slik at lærerne får tid til å planlegge omstillingen til gult nivå.

Det har vært avholdt møte mellom kommuneoverlege i Arendal kommune, Sam Eyde vgs. og Arendal vgs., der farenivå etter påskeferien ble diskutert.

Miljøkontaktene har laget påskequiz! Quizen finner du på It's learning. Svarfristen er onsdag 24. mars, og du kan vinne et påskeegg.

For å begrense smitterisiko, er det innført forsterkede smitteverntiltak i kollektivtrafikken. Se rådene for de ulike kommunene her.

Nå som skolen er tilbake på rødt nivå, er det pga. smittevernhensyn opprettet en digital IKT-skranke, i form av et gjentakende Teamsmøte, for å betjene elever og lærere som trenger IKT-bistand. Her vil dere kunne bli med i møtet, og få hjelpen dere trenger over Teams.

Info til elever og foresatte: Det er nå to pågående utbrudd med mutert virus i Arendal kommune. Kommunen er på nivå 3 med fare for at det kan oppstå ukontrollert smitte. Fra 8. mars går skolene over på Rødt beredskapsnivå. Alle elever skal ha fått sms.

Oppdatering 9. mars: Ytterligere en elev har testet positivt for Covid-19. Eleven og vedkommendes husstand var allerede i karantene, men det medfører at karantenetiden for elevene og lærerne i klassen blir forlenget med to dager og at ytterligere to lærere og en elev blir satt i familiekarantene. Dvs. at hele husstanden til personer i karantene skal følge de samme karantenebestemmelsene som nærkontaktene. Skolen har god dialog med smittesporingsteamet i Froland.

Velkommen tilbake fra vinterferie! Det er høyt smittetrykk i Agder, og i Kristiansandsregionen klarer man ikke å finne ut av hvor smitten kommer fra. I og med at det har vært vinterferie der mange elever sannsynligvis har vært på reise andre steder i landet eller hatt besøk fra personer fra andre regioner, så må vi være litt ekstra forsiktige de første dagene.

Vi har fått tilbakemelding om at det er noen foresatte som ikke har fått SMS fra skolen når elever er satt i karantene.