Kjære tiendeklassing. Vanligvis kommer du til oss – i år kommer vi hjem til deg. Vi pleier å invitere til UTV, hospitering, utdanningsmesse og åpen skole. I år blir dette oppsummert i en digital åpen skole.

Vi har i dag fått beskjed om at en elev ved Vg2 Medier og kommunikasjon har testet positiv for korona. Pga. rødt nivå ved skolen er det få nærkontakter, så kun 18 elever og 3 lærere er bedt om å gå i karantene.

Bor du hjemmefra og går på Sam Eyde vgs., har miljøkontaktene en vakttelefon som du kan ta kontakt på om det er noe spesielt som skjer utenom skoletid.

Fra nasjonalt hold er det innført rødt nivå på videregående skoler og på ungdomsskoler fra 4. januar og de neste 2 uker. I samråd med fylkeskommunen og lokale helsemyndigheter, vil AKT nå presisere reiserådene for kollektivtrafikken. Hensikten er å begrense smitterisiko.

Skolen har laget en presentasjon for elever og foresatte om hva det innebærer at vi nå er på rødt nivå.

Regjeringen innførte søndag 3. januar en rekke tiltak for å hindre smitteoppblomstring av Covid-19. Et av tiltakene er at alle videregående skoler i hele landet skal over på rødt nivå. Tiltaket gjelder foreløpig frem til og med 19. januar.

Nok et smittetilfelle er påvist blant våre elever. Denne gangen er det en elev på vg3 Medier og kommunikasjon.

Vi har i kveld fått melding om et smittetilfelle blant våre elever. Det er en elev på Vg3 Idrettsfag som er smittet.

Tirsdag 15. desember ble det påvist et nytt smittetilfelle ved Sam Eyde vgs.

"Først vil vi takke alle på skolene, både elever og ansatte for den innsatsen dere legger ned under pandemien." Det sier Vegard Nilsen, fylkesdirektør for folkehelse og Arly Hauge, fylkesdirektør for utdanning. I tillegg til å takke, ber de oss nå om å holde ut litt lenger i denne «maraton-øvelsen», som korona-pandemien har vist seg å være.